Een periode om nooit te vergeten!

buddy training - Effectief communiceren

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

Eind 2020 was ik zoekende naar een afstudeerstage die zou aanvangen in februari 2021. Op 14 juni jl. kreeg ik te horen dat ik ben afgestudeerd aan de opleiding Marketing Management met een 7.4!”

26 juli 2021

Een periode om nooit te vergeten

Je gaat naar de crèche, daarna naar de basisschool, vervolgt het leren aan een middelbare school en daarna ga je door naar het hoger onderwijs. Dit is het pad dat velen bewandelen. Echter is het pad ernaartoe voor iedereen anders. Maar het doel is bijna altijd hetzelfde en dat is hét papiertje behalen.

Een stage zoeken tijdens de corona-uitbraak

Eind 2020 was ik zoekende naar een afstudeerstage die zou aanvangen in februari 2021. Door Covid-19 was het in mijn ogen lastiger om een geschikte stageplek te vinden. Thuiswerken was de norm en veel bedrijven zagen het aantrekken van een stagiaire in die periode helemaal niet zitten. Via een (oud-)medestudent kwam ik in contact met GBT Opleidingen en zo ging het “balletje rollen”. Acht februari kon ik beginnen aan mijn afstudeerstage.

Verantwoordelijkheden binnen het bedrijf

Tijdens mijn afstudeerstage kreeg ik gefaseerd steeds meer verantwoordelijkheden op het gebied van marketing. Bij GBT Opleidingen kreeg ik de vrijheid om creatief iets toe te voegen aan de contentcreatie. Verder kon ik mij ontwikkelen op de gebieden van marketing die mij het meest aanspreken. Doordat je verantwoordelijkheden krijgt binnen het bedrijf voel je je vanaf dag één betrokken om bij te dragen aan de doelstellingen van het bedrijf. Dit is ook waar GBT Opleidingen naar streeft: werknemers die zich een stukje ‘eigenaar’ voelen van het bedrijf. Ik heb dit als erg prettig ervaren.

Mijn afstudeeronderzoek

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik mij beziggehouden met mijn scriptie omtrent de communicatie betreffende de dienst Werkplekleren EMT. De dienst wordt gekenmerkt als de unieke op maat gemaakte aanpak van GBT Opleidingen, die stuurt op procesverbetering. Tijdens mijn scriptie heb ik zowel kwalitatief (interviews met bestaande klanten) als kwantitatief (enquête binnen de communicatiedoelgroep) onderzoek uitgevoerd. Tijdens mijn scriptie ben ik tot veel inzichten gekomen om de communicatie over Werkplekleren EMT naar een hoger niveau te tillen. Uitkomsten uit mijn scriptie, zoals het vereenvoudigen van de boodschap, het toevoegen van referentieverhalen en het verkorten van de Time to Market zullen worden gebruikt om de (communicatie rondom) dienst te verbeteren.

Geslaagd en aan het werk

Op 14 juni jl. kreeg ik te horen, dat ik na een sterke presentatie en verdediging, ben afgestudeerd aan de opleiding Marketing Management met een 7.4!

Ik zou GBT Opleidingen dan ook aan iedereen aanraden. Zelf heb ik hier een zeer leuke en leerzame tijd gehad. Zó leuk, dat ik aan de slag ga als junior online marketeer voor zusteronderneming OVD Opleidingen.

Misschien vind je dit ook interessant