Subsidies

Volg GBT Opleidingen op   GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen LinkedIn cursussen en trainingen     |   Gemiddeld beoordeeld met een 4,7  GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen Google Review cursussen en trainingen     |    Abonneer je op onze 

         

Subsidies 2024

Verschillende Opleidings- en Ontwikkelfondsen bieden vergoedingen om de kosten van onze opleidingen, cursussen en trainingen (gedeeltelijk) te dekken. Hieronder ziet u een doorverwijzing naar de belangrijkste (Blue Collar) fondsen en relevante vergoedingen.
Als uw sectorfonds er niet bij staat of u als u hierover vragen heeft neem dan gerust contact met ons op. We zoeken het graag voor u uit.

Alle opleidingsfondsen bieden verschillende soorten subsidies aan. We hebben de opleidingsfondsen met de desbetreffende subsidies op een rijtje gezet.

Subsidies en branchevergoedingen

Verschillende Opleidings- en Ontwikkelfondsen bieden vergoedingen om de kosten van onze opleidingen, cursussen en trainingen (gedeeltelijk) te dekken. Hieronder ziet u een doorverwijzing naar de belangrijkste (Blue Collar) fondsen en relevante vergoedingen. Als uw sectorfonds er niet bij staat of u als u hierover vragen heeft neem dan gerust contact met ons op. We zoeken het graag voor u uit.

MDIEU 

Maatregel Duurzaam Inzetbaarheid & Eerder Uittreden.

MDIEU voor bedrijven
50% subsidie voor trainingen en werkplekleren. Minimaal projectomvang is €150.000 (looptijd tot en met eind 2025).
Download hier onze informatieflyer en voor meer informatie over het totaalaanbod ga naar www.mdieu-bedrijven.nl.

MDIEU sectoraal (FIT 2030)
‘FIT2030’ (Food) – Hét programma waarmee bedrijven in de levensmiddelenindustrie toekomstbestendig kunnen worden voor 2030. Bedrijven in de levensmiddelenindustrie ontvangen 35% subsidie over een training, opleiding of geheel opleidingsplan.

Meer informatie staat hier.

SLIM

‘SLIM MKB’
60% cofinanciering van werkplekgerichte op maat gemaakt opleidingstraject. (Exclusief uitvoering training).

‘SLIM Samenwerkingsverband MKB’
Per project maximaal € 500.000,- projectkosten met 60% subsidie. Consortium moet bestaan uit minimaal 2 MKB-bedrijven. Toevoeging grootbedrijf is mogelijk.

Meer informatie staat hier.


A&O Metalektro (grootmetaal)

Valt uw organisatie onder grootmetaal en bent u aangesloten bij A+O Metalektro, dan zouden deze subsidies interessant kunnen zijn:

‘Ontwikkel jezelf’
A+O vergoedt de externe kosten tot maximaal € 1.250,- op het gebied van persoonlijke vaardigheden en soft skills voor medewerkers op alle niveaus.

‘Ontwikkel een strategisch opleidingsbeleid’‘Ontwikkelen praktijkbegeleider’
A+O vergoedt tot € 5.000,- om een strategisch opleidingsplan of opleidingsbeleid te ontwikkelen.

‘Financieringsreglement opleiden’
A+O vergoedt zo’n € 3.500,- per (leerling)werknemer per jaar. Kijk voor de exacte vergoeding op de website.

‘Ontwikkelen praktijkbegeleider’
Vergoeding A+O A+O vergoedt tot € 1.500,- aan training of opleiding voor het nog beter begeleiden van leerlingen en collega’s.

‘Tijdelijke subsidie oZone’
A+O vergoedt maximaal € 11.000,- voor het ontwikkelen van (een) eigen e-learning module(s) die beschikbaar komt/komen in de openbare bibliotheek.

Meer informatie over bovenstaande subsidieregelingen staan hier.


OOM (kleinmetaal)

Valt uw organisatie onder kleinmetaal en bent u aangesloten bij A+O Metalektro, dan zouden deze subsidies interessant kunnen zijn:

‘Persoonlijke trainingstoelage’
OOM vergoedt 50% van de kosten tot een maximum van € 800.

Meer informatie: https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage

‘Trainingstoelage voor de praktijkopleider’
Een bijdrage in de scholingskosten van een praktijkopleider, tot maximaal €1.000 per jaar.

Meer informatie: https://www.oom.nl/Regelingen/Praktijkopleiders


WijTechniek (installatie)

‘OSR’
Met de OSR beschikt een bedrijf over een saldo, opgebouwd uit een basisbedrag van € 800,- per bedrijf plus € 80,- keer het aantal medewerkers.

‘EVC’
Het maximale bedrag van € 1.400,- per geheel doorlopen EVC traject.

Meer informatie: https://www.wij-techniek.nl/tegemoetkoming/

 

Subsidie Praktijkleren

Voor alle branches geldt dat u bij het opleiden van mensen met een mbo-opleiding in aanmerking kunt komen voor Subsidie Praktijkleren. Per deelnemer is een bijdrage beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor begeleiding van maximaal € 2.700,- per jaar.