Basistraining Techniek (Food- en procesindustrie)

Volg GBT Opleidingen op   GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen LinkedIn cursussen en trainingen     |   Gemiddeld beoordeeld met een 4,7  GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen Google Review cursussen en trainingen     |    Abonneer je op onze   Nieuwsbrief icoon - GBT Opleidingen bedrijfsopleidingen nieuws

           

Doelgroep

Binnen de foodindustrie worden veel processen geautomatiseerd aangestuurd en geregeld. Dit vergt een ander level van technische kennis van uw operators. Door de basis technische kennis van de verschillende componenten, de aansturing daarvan én de samenhang daartussen te leren, zijn zij beter in staat de processen te begrijpen. Dat maakt dat ze eerder afwijkingen kunnen herkennen en kunnen lokaliseren. Dat leidt weer tot pro-actiever handelen bij storingen.

Doelgroep: operators in de foodindustrie.

Inhoud

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Pompen en appendages.
  • Hydrauliek.
  • Pneumatiek.
  • Aandrijftechniek.
  • Sensoren en opnemers.
  • Uitvoerende en corrigerende organen.
  • PLC besturing & besturingskringen.
  • Regelaars en regelkringen.

Locatie

Voor bedrijven/incompany wordt deze op bedrijfslocatie verzorgd.

Duur en studiebelasting

Deze training duurt 4 dagen of 8 dagdelen.
De totale studiebelasting is 60 uur inclusief het trainingsprogramma, het maken van opdrachten en het doornemen van naslagwerk.

Resultaat

  • De deelnemer leert de basisbeginselen van technische componenten kennen en herkennen om vervolgens te kunnen toepassen in de werkpraktijk.
  • De deelnemer heeft na afronding van de training een signalerende rol voor de technische dienst in de eerste fase van de storinganalyse. Hierdoor wordt de storingstijd verkort. Tevens kan de deelnemer ondersteunende eerstelijns onderhoudswerkzaamheden verrichten ter ondersteuning van de technische dienst. Daarnaast kan de deelnemer beter zorgdragen voor zijn/haar eigen veiligheid en installaties in de werkpraktijk.

 

    Prijs

    Op aanvraag.

    Vooropleiding

    VMBO. Om dit scholingstraject optimaal te kunnen volgen heeft de deelnemer basiskennis nodig van foodprocessen.

    Begeleiding en ondersteuning

    Theorielessen; Praktijkopdrachten; (Online) beschikbaar trainingsmateriaal als ondersteuning en naslagwerk. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.

    Toetsing en afronding

    1 summatieve toets in de vorm van een hardcopy eindtoets. De deelnemer ontvangt, na het succesvol afronden van deze training, een officieel GBT Opleidingen certificaat.

      Maatwerk

      Sluit deze training niet helemaal aan bij uw bedrijf of wensen? Dan kunnen wij samen met u deze training op maat maken!

      Basistraining Techniek (Food- en procesindustrie)