Optimaal profiteren van MDIEU

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

Vanaf september kunnen organisaties in aanmerking komen voor de subsidieregeling: Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU).

31 juli 2023

Optimaal profiteren van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU)

Vanaf september kunnen organisaties in aanmerking komen voor een nieuwe subsidieregeling. De aanvraag wordt gedaan voor de periode 2023 (na beschikking), 2024 en 2025. GBT Opleidingen kan helpen bij het opstellen van een opleidingsplan voor duurzame inzetbaarheid dat aansluit bij de behoeften en doelen van jouw organisatie.

Wat is de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU)?

De MDIEU-regeling is een overheidsinitiatief ontworpen om organisaties en werknemers in specifieke sectoren te ondersteunen. Het doel is het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en het mogelijk maken van eerdere pensionering voor werknemers in zware beroepen. Deze sectoren worden geconfronteerd met specifieke uitdagingen op het gebied van gezond en productief werken tot aan pensionering.

Voordelen van MDIEU

De MDIEU-regeling biedt organisaties de mogelijkheid om de kennis, ervaring en vaardigheden van hun werknemers optimaal te benutten. Dit kan bijdragen aan het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van de werksfeer en het verminderen van het ziekteverzuim. Voor werknemers biedt de regeling de kans om gezond en gemotiveerd te blijven werken, ook als ze ouder worden. De aanvraag mag ook op holdingniveau worden gedaan voor alle locaties en voor alle in Nederland werkzame medewerknemers.

  • Ook eigen uren met betrekking tot het ontwikkelen en coördineren van opleidingen mogen worden meegenomen in de aanvraag.
  • Ook andere huidige opleiders dan GBT Opleidingen mogen worden tevens opgevoerd in de aanvraag.

De rol van de MDIEU in diverse sectoren

De MDIEU is bijzonder relevant voor sectoren waar fysiek zware arbeid, onregelmatige werktijden of stressvolle omstandigheden normaal zijn. Denk hierbij aan de bouw, zorg, transport en onderwijs. Deze sectoren kunnen met behulp van de MDIEU-regeling een gezondere en productievere werkomgeving creëren.

Samenwerken met GBT Opleidingen voor MDIEU

GBT Opleidingen speelt een cruciale rol bij de implementatie van de MDIEU-regeling. We bieden strategisch advies en praktische hulp om organisaties te helpen profiteren van de voordelen van MDIEU. Onze experts op het gebied van opleidingen kunnen helpen bij het opstellen van een opleidingsplan voor duurzame inzetbaarheid dat aansluit bij de behoeften en doelen van jouw organisatie.

Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we je begeleiden bij elke stap van het proces, van de aanvraag van de regeling tot de implementatie van de nodige maatregelen. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te verbeteren met de MDIEU-regeling. Samen maken we werken gezonder en productiever.

Misschien vind je dit ook interessant