Werkplekleren
EMT

De unieke aanpak van GBT Opleidingen

Volg GBT Opleidingen op       |     Klanten beoordelen ons met een 4,8      |     Abonneer op onze 

           

Krachtiger op de werkvloer

Personeel vakbekwaam krijgen en houden is het meest effectief wanneer ze leren op de werkvloer. GBT Opleidingen helpt bedrijven al jaren bij het opleiden en inwerken van het personeel.

Met Werkplekleren EMT (Excellente Medewerker Trainingsaanpak) ontwerpen, ontwikkelen en implementeren wij opleidingsprogramma’s op functie- of afdelingsniveau en eventueel bedrijfsbreed.

De voordelen van werkplekleren EMT

 • Verbetert de processen in uw bedrijf
 • Zorgt voor vakbekwame, op maat opgeleide werknemers
 • Vermindering van faalkosten
 • Opleidingen die direct toepasbaar zijn
 • Kennis en kunde van uw bedrijf gewaarborgd.

Vraagstukken uit de praktijk

Herkent u onderstaande vraagstukken? Dan is Werkplekleren EMT dé oplossing.

 • “Het verloop in personeel is groot en nieuw vakbekwaam personeel is moeilijk te vinden.”
 • “We hebben veel onnodige (ongrijpbare) faalkosten”
 • “Veel kennis zit in de hoofden van onze ervaren medewerkers en ligt nergens vast”
 • “We hebben geen zekerheid over de inzetbaarheid van ons personeel op bepaalde machines.”
 • “Medewerkers voeren handelingen uit zonder het geheel van de processen/machines te begrijpen.”
 • “we willen meer interne structuur van opleiden.”
 • “Hoe kunnen wij ons personeel bedrijfsgericht bijscholen en opleiden?”

Werkplekleren EMT in 4 stappen

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek gaat een van onze trainingsarchitecten dieper in op wat Werkplekleren EMT uw organisatie kan brengen. In het gesprek met het management gaat het over de huidige situatie, vraagstelling én doelstelling rondom het ontwikkelen van werknemers. Wat moet een werknemer in zijn rol kunnen? Welke kennis en handelingen zijn daarvoor nodig? Dit alles komt ter sprake tijdens het kennismakingsgesprek.

2. Vastellen opleidingsstructuur

Bij stap twee worden, afhankelijk van de behoeftes die voortkomen uit het kennismakingsgesprek, op machine, functie en/of afdelingsniveau de deelprocessen vastgesteld. Verder worden de taken en skills van een werknemer op de werkplek gedefinieerd. Hieruit ontstaat een opleidingsplattegrond die richting geeft aan het Werkplekleren traject. Wanneer bovenstaande aspecten in kaart zijn gebracht worden de leerdoelen opgesteld.

3. Ontwikkelen lesmateriaal

Aan de hand van de basis die gelegd is bij stap twee, worden er nu lesmaterialen ontwikkeld. GBT Opleidingen laat u de keuze wie het lesmateriaal gaat ontwikkelen: u, GBT Opleidingen of in samenwerking. Het lesmateriaal kan in verschillende vormen worden aangeboden, zoals: e-learning, film, hardcopy of in de vorm van blended learning.

4. Implementatie werkplekleren

Wanneer er voldoende lesmaterialen zijn ontwikkeld wordt overgegaan tot het uitvoeren van de werkplekopleidingen. Binnen uw bedrijf worden een aantal eigen medewerkers getraind voor de mentorrol om collega’s in de opleiding te begeleiden en te kunnen toetsen, conform de gesteld taaknorm.  Na de kick-off gaan de deelnemers aan de slag. Ieder op zijn/haar eigen tempo en binnen de mogelijkheden van de productieplanning

Werkplekleren EMT bij Else Groep

Download de brochure

Voor extra informatie kunt u de brochure gratis en vrijblijvend downloaden. We hebben nu ook een speciale brochure gemaakt voor spuitgietbedrijven.

Aan de slag met Werkplekleren EMT

Hebben wij uw interesse gewekt en denkt u dat onze methodiek aansluit op uw organisatie of heeft u misschien vragen over onze aanpak? Neem dan contact op met e.hoff@gbt-opleidingen.nl of bel naar 088 088 4700.