Tekeninglezen werktuigbouwkunde

Volg GBT Opleidingen op   GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen LinkedIn cursussen en trainingen     |   Gemiddeld beoordeeld met een 4,7  GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen Google Review cursussen en trainingen     |    Abonneer je op onze 

         

Doelgroep

De training is bedoeld voor alle medewerkers die in hun werkzaamheden te maken hebben met het lezen van werktuigbouwkundige tekeningen van machinedelen.

Doel: In de machinebouw en constructieberoepen is het lezen van werktekeningen met de daarbij behorende (nieuwe) normen en aanduidingssymbolen van groot belang om een goed product te kunnen leveren.

Inhoud training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Tekeninglezen wtb 1: Projecties, Lijnsoorten, Doorsneden, Bemating, Maattolerantie. Goniometrie: Hoeken meten / Sinus, cosinus en tangens met de rekenmachine / Stelling van Pythagoras / Hoeken en zijden berekenen met sinus, cosinus en tangens / Krachten, momenten en wrijving.
 • Meetkunde: Omtrek en oppervlaktes.

Vooropleiding

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is voldoende praktijkervaring van werkprocessen en taken binnen het bedrijf gewenst.

Tijdsduur

Deze training duurt 2 dagen.
De totale studiebelasting is 24 uur inclusief het trainingsprogramma, het maken van opdrachten en het doornemen van naslagwerk.

Locatie

Voor bedrijven/incompany wordt deze training op bedrijfslocatie verzorgd.

Begeleiding en ondersteuning

De deelnemer krijgt interactieve lessen met persoonlijke begeleiding en ondersteuning (binnen RIVM richtlijnen), praktijkopdrachten, hardcopy lesmateriaal en een theorietoets.

 

  Resultaat

  • De deelnemer leert technische werktuigbouwkundige tekeningen te lezen waardoor faalkosten op de werkvloer worden voorkomen.
  • In de machinebouw en constructieberoepen is het lezen van werktekeningen met de daarbij behorende (nieuwe) normen en aanduidingssymbolen van groot belang om een goed product te kunnen leveren.

  Prijsstelling

  • € 650,- per deelnemer.
  • Maximaal 12 deelnemers.

   

  Maatwerk

  Sluit deze training niet helemaal aan bij uw bedrijf of wensen? Dan kunnen wij samen met u deze training op maat maken!

  Interesse in de training Tekeninglezen werktuigbouwkunde?

  We nemen zo snel mogelijk contact met u op.