Basistraining Techniek (Food- en procesindustrie)

Volg GBT Opleidingen op   GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen LinkedIn cursussen en trainingen     |   Gemiddeld beoordeeld met een 4,7  GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen Google Review cursussen en trainingen     |    Abonneer je op onze 

Doelgroep

Binnen de foodindustrie worden veel processen geautomatiseerd aangestuurd en geregeld. Dit vergt een ander level van technische kennis van uw operators. Door de basis technische kennis van de verschillende componenten, de aansturing daarvan én de samenhang daartussen te leren, zijn zij beter in staat de processen te begrijpen. Dat maakt dat ze eerder afwijkingen kunnen herkennen en kunnen lokaliseren. Dat leidt weer tot pro-actiever handelen bij storingen.

Doelgroep: operators in de foodindustrie.

Inhoud training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Pompen en appendages.
  • Hydrauliek.
  • Pneumatiek.
  • Aandrijftechniek.
  • Sensoren en opnemers.
  • Uitvoerende en corrigerende organen.
  • PLC besturing & besturingskringen.
  • Regelaars en regelkringen.

Vooropleiding

VMBO. Om dit scholingstraject optimaal te kunnen volgen heeft de deelnemer basiskennis nodig van foodprocessen.

 

Tijdsduur

Deze training duurt 4 dagen of 8 dagdelen.
De totale studiebelasting is 60 uur inclusief het trainingsprogramma, het maken van opdrachten en het doornemen van naslagwerk.

Locatie

Voor bedrijven/incompany wordt deze op bedrijfslocatie verzorgd.

Begeleiding en ondersteuning

Theorielessen; Praktijkopdrachten; Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.

Resultaat

  • De deelnemer leert de basisbeginselen van technische componenten kennen en herkennen om vervolgens te kunnen toepassen in de werkpraktijk.
  • De deelnemer heeft na afronding van de training een signalerende rol voor de technische dienst in de eerste fase van de storinganalyse. Hierdoor wordt de storingstijd verkort. Tevens kan de deelnemer ondersteunende eerstelijns onderhoudswerkzaamheden verrichten ter ondersteuning van de technische dienst. Daarnaast kan de deelnemer beter zorgdragen voor zijn/haar eigen veiligheid en installaties in de werkpraktijk.

 

    Prijsstelling

    • € 1.300,- per deelnemer (prijs op basis van volledige dagen. Dagdelen mogelijk tegen meerprijs.)
    • Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

    Prijsstelling is inclusief:

    • Kennismakingsgesprek trainer met de opdrachtgever
    • Voorbereiding trainer
    • Lesmateriaal per deelnemer
    • Deelnemersevaluatie
    • Eindgesprek trainer met de opdrachtgever
    • Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk bewijs van deelname

    Prijs is exclusief:

     

      Maatwerk

      Sluit deze training niet helemaal aan bij uw bedrijf of wensen? Dan kunnen wij samen met u deze training op maat maken!

      Interesse in de opleiding Basistraining Techniek (Food- en procesindustrie)?

      We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

      Beschikbare open inschrijvingen

      Kies een datum, vul je gegevens in en we sturen je een mail om de inschrijving te voltooien!

      Locatie
      VENLO
      Tijd
      van 09:00u tot 17:00u
      4 dagen
      Tuesday 4 February 2025
      Tuesday 18 February 2025
      Tuesday 25 February 2025
      Tuesday 11 March 2025
      € 1,300.00
      (excl. BTW)
      Voldoende plaatsen beschikbaar

      – Onze portal voldoet aan alle veiligheidseisen en is SSL-versleutend. Wij behandelen gegevens volgens AVG-wetgeving.-