Uitverkocht!

Banner nieuwsbericht GBT Opleidingen

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

Het is ons gelukt: ons gratis trainingsaanbod is volledig uitverkocht.

24 januari 2023

Uitverkocht!

Het is ons gelukt: ons gratis trainingsaanbod is volledig uitverkocht! In 2021 werden wij opleidingspartner van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanuit het ministerie werd de subsidieregeling ‘NL Leert Door’ in het leven geroepen. Dit betekende concreet voor ons dat wij 3.250 mensen in 2021 en meer dan 4.000 mensen in 2022 kosteloos mochten opleiden.

Alle hens aan dek

In 2021 en een deel van 2022 hebben we veel last ervaren van de corona-maatregelen. Onze klanten, voornamelijk industriële, technische en logistieke bedrijven, waren logischerwijs minder bereid om hun deuren te openen voor onze trainers. Onze missie was daarentegen duidelijk: bedrijven en particulieren in Nederland tijdens deze crisis helpen met een gratis training.

Om aantallen in deze orde van grootte weg te zetten, hebben we tientallen open-inschrijvingen voor particulieren georganiseerd. Dit hield in dat iedereen in Nederland zich voor een specifieke datum en locatie gratis kon aanmelden. Bedrijven die aan een training meer dan 10 deelnemers in een keer wilden laten deelnemen, konden dit kosteloos incompany laten verzorgen.

In totaal hebben we 18 twee-, drie- en vierdaagse trainingen, uit ons reguliere aanbod, gratis aangeboden onder deze regeling. Denk hierbij aan softskill trainingen zoals ‘Effectief communiceren’ en verschillende taaltrainingen, maar ook meer vakgerichte trainingen zoals ‘Basiscursus elektro’ en ‘Logistiek medewerker’.

De online varianten van onze trainingen bleken een uitstekende oplossing te zijn tijdens de corona-periode. Vooral de training ‘Basiscursus elektrotechniek’ bleek een groot succes.

In 2022 werd de regeling verlengd en kregen we 4.000 extra plekken toegewezen. Inmiddels zijn deze plekken allemaal vergeven en zijn wij uitverkocht.

Nieuwe klanten

Van begin 2021 tot eind 2022 hebben wij in totaal meer dan 7.000 mensen in Nederland gratis mogen opleiden. In totaal hebben  meer dan 130 bedrijven zich bij ons gemeld en gebruik gemaakt van deze unieke mogelijkheid om hun personeel te trainen. Daarnaast hebben er 2.000 particulieren deelgenomen via de gratis open-inschrijving.

Subsidies

De subsidieregeling NL Leert Door mag dan wel uitverkocht zijn, dat betekent niet dat er geen mogelijkheden meer zijn om opleidingen (deels) vergoed te krijgen. Bekijk onze subsidie en branchevergoedingen pagina voor het actuele en relevante subsidieaanbod voor uw bedrijf.

Speciale dank aan…

Wij willen graag alle betrokkenen bedanken. Alle deelnemers, bedrijven, oude en nieuwe klanten, collega’s, trainers en partners.

Onze speciale dank gaat uit naar Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL), Limburg LeertBrabant Leert, Het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en Dutch Graphic Group.

Daarnaast willen we onze partners De TaaltrainerTriodinWTD Opleidingen en SVS Opleidingen bedanken!

Misschien vind je dit ook interessant