Instructie bij introductie schoonmaken (IBI)

Volg GBT Opleidingen op   GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen LinkedIn cursussen en trainingen     |   Gemiddeld beoordeeld met een 4,7  GBT Opleidingen Bedrijfsopleidingen Google Review cursussen en trainingen     |    Abonneer je op onze 

         

Doelgroep

Deze tweedaagse training is bestemd voor nieuwe schoonmaakmedewerkers (waaronder ook vakantie- en uitzendkrachten) zonder goede voorbereiding en instructie aan hun schoonmaakwerkzaamheden. Echter, het schoonmaken in de groothuishouding is van een heel andere orde dan het schoonhouden van je eigen huis.

Een degelijke introductie en instructie hebben een positief effect op het functioneren van uw medewerkers. Uit ervaring weten wij dat een goed begin ook zorgt voor minder personeelsverloop en minder verzuim. Als mensen zich welkom voelen bij hun bedrijf en als duidelijk is wat er precies van hen verwacht wordt, werken ze meestal met meer plezier.

Maar hoe zorgt u voor een goed begin?
In de tweedaagse workshop leren nieuwe medewerkers hoe zij hun schoonmaakwerk moeten uitvoeren. De workshop is ontwikkeld rondom de ‘Introductie-waaier’. Deze waaier op handformaat is een hulpmiddel, naslagwerk en bevat praktische informatie en instructiefoto’s voor beginnende schoonmakers.

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

Opzet

Deze training is zeer praktisch van opzet. De lesmaterialen worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! Er is naast de praktijkdagen geen extra studiebelasting voor de deelnemers.

Het programma van deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Algemene regels bij het schoonmaken
  • Verplichtingen voor werkgevers en werknemers
  • Veilig en gezond werken, werkvolgorde
  • Werkkleding en persoonlijke hygiëne
  • Welke schoonmaakmaterialen heb je nodig
  • Schoonmaakchemie; dosering en milieu
  • Dagelijks interieuronderhoud
  • Dagelijks sanitaironderhoud
  • Dagelijks vloeronderhoud

Vooropleiding

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. De cursus richt zich primair op de medewerkers zonder enige schoonmaakervaring, maar ook schoonmaakmedewerkers die niet eerder een training gevolgd hebben zijn welkom.

Locatie

De training wordt op bedrijfslocatie incompany uitgevoerd.

Prijs

Op aanvraag.

Resultaat

De deelnemer weet na deze training wat van hem verwacht wordt bij de uitvoering van zijn schoonmaaktaak.

Hij kent de belangrijkste schoonmaakmethodieken voor dagelijks schoonmaakonderhoud en weet deze op een ergonomisch verantwoorde wijze uit te voeren. De reinigingsmiddelen die gebruikt worden bij een dagelijkse taak zijn bekend en ook weet de deelnemer deze op de juiste wijze te doseren.

Begeleiding

Onze praktijktrainers begeleiden de deelnemers bij het praktisch uitvoeren van de verschillende microvezel schoonmaakmethodieken.

Toetsing en afronding

Gelet op het praktische karakter van deze training is aanwezigheid op alle lesdagen vereist. Aan het eind van de training ontvangt de deelnemer het Certificaat ‘Instructie Bij Introductie Schoonmaken’.

Maatwerk

Sluit deze training niet helemaal aan bij uw bedrijf of wensen? Dan kunnen wij samen met u deze training op maat maken!

Interesse in de training Instructie bij introductie schoonmaken (IBI)?