Cursus Techniek Food
(NL LEERT DOOR)
€ 1.475,- per persoon | 4 dagen | Alleen incompany
Volg GBT Opleidingen op | Klanten beoordelen ons met een 4,8
| Abonneer op onze
Doelgroep
Binnen de foodindustrie worden veel processen geautomatiseerd aangestuurd en geregeld. Dit vergt een ander level van technische kennis van uw operators. Door de basis technische kennis van de verschillende componenten, de aansturing daarvan én de samenhang daartussen te leren, zijn zij beter in staat de processen te begrijpen. Dat maakt dat ze eerder afwijkingen kunnen herkennen en kunnen lokaliseren. Dat leidt weer tot pro-actiever handelen bij storingen.
Doelgroep: operators in de foodindustrie.
Inhoud scholingstraject
Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Pompen en appendages.
- Hydrauliek.
- Pneumatiek.
- Aandrijftechniek.
- Sensoren en opnemers.
- Uitvoerende en corrigerende organen.
- PLC besturing & besturingskringen.
- Regelaars en regelkringen.
Prijs
€ 1.475,- per persoon.
Duur en studiebelasting
Deze training duurt 4 dagen of 8 dagdelen en wordt uitsluitend incompany verzorgd.
De totale studiebelasting is 60 uur, inclusief het maken van opdrachten en het doornemen van naslagwerk.
Resultaat
- De deelnemer leert de basisbeginselen van technische componenten kennen en herkennen om vervolgens te kunnen toepassen in de werkpraktijk.
- De deelnemer heeft na afronding van het scholingstraject een signalerende rol voor de technische dienst in de eerste fase van de storinganalyse. Hierdoor wordt de storingstijd verkort. Tevens kan de deelnemer ondersteunende eerstelijns onderhoudswerkzaamheden verrichten ter ondersteuning van de technische dienst. Daarnaast kan de deelnemer beter zorgdragen voor zijn/haar eigen veiligheid en installaties in de werkpraktijk.
Vooropleiding
VMBO. Om dit scholingstraject optimaal te kunnen volgen heeft de deelnemer basiskennis nodig van foodprocessen.
Begeleiding en ondersteuning
Theorielessen; Praktijkopdrachten; (Online) beschikbaar trainingsmateriaal als ondersteuning en naslagwerk. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.
Toetsing en afronding
1 summatieve toets in de vorm van een hardcopy eindtoets. De deelnemer ontvangt, na het succesvol afronden van het scholingstraject, een officieel GBT Opleidingen certificaat op MBO 3 niveau.

Op basis van 9 NPS-beoordelingen die zijn verzameld tijdens de uitvoering van Basistechniek Food NL Leert Door in 2020/2021, zowel incompany als open inschrijving.
Deze training is tijdelijk gratis
Deze training duurt 4 dagen
Inclusief certificaat
Bedrijfsgroepen mogelijk
Succesvol afgerond door
Beschikbare open inschrijvingen
Kies een datum, vul je gegevens in en we sturen je een mail om de inschrijving te voltooien!
Helaas zijn er momenteel geen open inschrijvingen beschikbaar. Houd onze nieuwsberichten in de gaten voor meer informatie!
Bent u geinteresseerd in Basis Techniek Food?
Heeft u een bedrijf of spreekt u namens een bedrijf? Wij bieden deze training ook gratis voor bedrijven aan. Er zijn een aantal voorwaarden:
– De training is incompany of online.
– Een trainingsgroep bestaat minimaal uit 10 deelnemers.
Let op: Op=Op
Stap 1: Vul uw gegevens in.
*Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!