NL Leert Door: het hele verhaal

Effectief communiceren nl leert door GBT Opleidingen

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

“NL Leert Door heeft vele voordelen ten opzichte van STAP. Er is budget beschikbaar om te kunnen trainen tot en met maart 2023.”

27 juli 2022

NL Leert Door: het hele verhaal

Het nieuws staat vol met berichten over de STAP-subsidie, maar wij horen relatief weinig over de, op dit moment beschikbare, NL Leert Door regeling. In totaal zijn er vanaf 2020 meer dan 66.400 Nederlanders die gratis een cursus volgen via 25 opleiders.

Kortom, een megaproject waar GBT Opleidingen deel van uitmaakt met vele voordelen ten opzichte van de STAP-subsidie.

De gunning van GBT Opleidingen

De subsidieregeling, die eigenlijk ‘Tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door met inzet van scholing’ heet, is een maatregel van het Ministerie van SZW met de gedachte dat mensen in coronatijd thuis kwamen te zitten en tijd hadden om zichzelf te scholen. Hiervoor is in 2021, en ook in 2022, deze subsidie gegund aan meerdere opleiders. Ook GBT Opleidingen heeft deze subsidie voor beide jaren gekregen. Hierdoor hebben we vorig jaar 3.250 Nederlanders een korte training gratis mogen aanbieden. Dit jaar hebben we deze subsidie wederom verkregen en mogen we bijna 4.000 trainingen aanbieden.

Hoe wij grote aantallen gratis trainingen wegzetten

We wilden het van de daken schreeuwen. Zó veel gratis trainingen beschikbaar voor iedere Nederlander tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd. Toch bleek de boodschap niet zo eenvoudig te zijn.

We begonnen met het benaderen van onze klanten en eigen netwerken. We plaatsen regelmatig berichten op LinkedIn en stuurden mails rond met ons aanbod. Ons doel was om zo veel mogelijk organisaties te helpen met incompany trainingen voor hun medewerkers.

Vervolgens zijn we actiever in gaan zetten op de open inschrijvingen. Dit zijn geplande trainingsdagen waar werkenden, maar ook werkzoekenden, zich gratis voor konden aanmelden. Hiervoor hebben we veel gebruik gemaakt van advertenties op Google en LinkedIn.

Naast deze online werkzaamheden zijn onze accountmanagers druk aan de slag geweest met het verkopen van deze gratis trainingen. Deze kwamen vaak terug met dezelfde boodschap:

Weinig bedrijven hebben van deze regeling gehoord, maar ze zijn vrijwel altijd zeer geïnteresseerd.

Succesfactoren bij de uitvoering van de trainingen

Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen wij tot nu toe hebben geholpen met deze gratis trainingen. Of het nu mensen zijn die bijvoorbeeld werkgerelateerd een 3-daagse basistraining ‘Operationeel Leidinggeven’ volgen of mensen die geïnteresseerd zijn in een ‘Basiscursus Elektro’, omdat ze in hun vrije tijd meer willen klussen in en rondom hun eigen huis.

Naast de vele open inschrijvingen die wij hebben georganiseerd, zijn er ook veel bedrijven in Nederland die gebruik hebben gemaakt van deze regeling. Een aantal mooie bedrijven die wij hebben geholpen met een gratis training:

  Toverland logo - GBT Opleidingen  Groba logo - GBT Opleidingen  Walkro logo - GBT Opleidingen  WFS logo - GBT Opleidingen  Swinkels logo - GBT Opleidingen  Convoi logo - GBT Opleidingen   Vos Logistics logo - GBT Opleidingen   Hessing Supervers logo - GBT Opleidingen   HTM logo - GBT Opleidingen   RET logo - GBT Opleidingen   Saint Gobain logo - GBT Opleidingen   Canon logo - GBT Opleidingen   Givaudan logo - GBT Opleidingen

De voordelen van NL Leert Door ten opzichte van STAP

NL Leert Door heeft een aantal voordelen ten opzichte van de populaire STAP-regeling:

  • STAP-subsidie moet aangevraagd worden, dit is administratief veel gedoe.
  • Kans van gunning bij STAP is minimaal door het aantal aanvragen, binnen 2 uur uitverkocht.
  • B2B incompany groepen bij NL Leert Door ook gratis, waardoor maatwerk mogelijk is.
  • Er zijn voor de periode tot en met maart 2023 nog voldoende plekken beschikbaar op diverse trainingen.

 

Misschien vind je dit ook interessant