Nieuwe subsidieregeling voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie

Banner nieuwsbericht GBT Opleidingen

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

Goed nieuws: bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen in 2023 gebruik maken van de subsidieregeling ‘FIT2030’.

21 november 2022

Nieuwe subsidieregeling voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie

Goed nieuws: bedrijven in de levensmiddelenindustrie kunnen in 2023 gebruik maken van de subsidieregeling ‘FIT2030’. Met deze subsidieregeling wil de overheid technische en sociale innovatie stimuleren om hiermee bedrijven toekomstbestendig te maken.

Deze subsidieregeling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL).

Waarom is deze subsidieregeling geïntroduceerd?

In 2021 is er een sectoranalyse uitgevoerd voor de levensmiddelenindustrie. Hieruit blijkt dat de sector in de komende jaren een grote transitie moet maken. Er springen drie onderwerpen met name uit:

  1. Voedingstransitie (Verandering van grondstoffen vanuit een sterk veranderende consumentenbehoefte)
  2. Duurzaamheid (Druk vanuit de maatschappij, de overheid en de markt)
  3. Technologische ontwikkelingen (Toename van de impact van technologie)

Deze ontwikkelingen hebben impact op zowel het werk als op de werkenden en zetten de match tussen werk en werkenden onder druk. De sector kent daarom veel uitdagingen rondom duurzame inzetbaarheid en zwaar werk.

Met de FIT2030 subsidieregeling wil SOL de bedrijven in de levensmiddelenindustrie tegemoetkomen en ondersteunen bij het oplossen van deze problematiek.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Samen met andere geselecteerde opleidingspartners zijn er vijf concrete thema’s samengesteld. Bedrijven uit de levensmiddelenindustrie kunnen bij deze opleiders trainingen, cursussen en opleidingen afnemen en ontvangen via de SOL 35% subsidie.

De vijf thema’s waar de opleidingen onder vallen, zijn:

  1. Vitaliteit
  2. Goed werkgeverschap
  3. Leven Lang Ontwikkelen
  4. Eigen Regie
  5. Eerder uittreden

Voor meer informatie over de thema’s en opleidingspartners verwijzen we u graag door naar de website van SOL: https://www.foodintransitie2030.nl/.

FIT2030 met GBT Opleidingen

GBT Opleidingen is officiële opleidingspartner van SOL en maakt deel uit van de subsidieregeling FIT2030. Dit betekent dat, wanneer u een foodbedrijf heeft, u in 2023 over vrijwel alle opleidingen van GBT Opleidingen 35% subsidie ontvangt.

Ons advies is om, in plaats van losse trainingen en cursussen, een totaal opleidingsplan samen te stellen met GBT Opleidingen voor 2023.

Voor meer informatie kunt u naar onze landingspagina www.gbt-opleidingen.nl/fit2030 gaan of direct contact met ons opnemen via
088 – 088 4700 of info@gbt-opleidingen.nl.

Misschien vind je dit ook interessant