Deelnemers aan het woord Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven - GBT Opleidingen - banner

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

“De trainer geeft zijn training met veel enthousiasme en humor, dat maakt de stof erg toegankelijk en maakt dat het goed blijft hangen. De rollenspellen met hem waren heel leerzaam en ja, confronterend.”

20 januari 2022

Deelnemers aan het woord Praktisch Leidinggeven

Achter de schermen zijn wij de laatste puntjes op de i aan het zetten van de subsidieregeling NL Leert Door 2021. Een mooi moment om de balans op te maken en terug te kijken op een succesvol jaar waarin wij meer dan 3000 personen volledig gratis hebben mogen opleiden. Deze keer in de rubriek “Deelnemers aan het woord’ is de training ‘Praktisch Leidinggeven’ aan de beurt. Aan het eind van de training wordt aan elke cursist gevraagd om het evaluatieformulier in te vullen, om op deze manier een beeld te krijgen hoe de training ervaren wordt. De deelnemers hebben bij de evaluatie de keuze uit vijf antwoorden: zeer weinig, weinig, gemiddeld, veel en zeer veel.

Nieuwe kennis

In de evaluatie waren de deelnemers erg te spreken over de kennis en vaardigheden die zij hebben geleerd tijdens de training ‘Praktische Leidinggeven’. Vier op de vijf deelnemers geeft aan dat zij veel tot zeer veel nieuwe kennis en vaardigheden hebben opgedaan. Zelfs 96% van alle respondenten geeft aan dat zij gemiddeld tot zeer veel nieuwe kennis hebben opgedaan. Door de afwisselende leervormen en praktijkvoorbeelden van de trainer doorbreken wij het traditionele leren, waardoor makkelijker de nieuwe kennis wordt opgedaan.

“Hartstikke fijne trainer die goed (mijn) aandacht erbij kon houden.”

“Hele fijne manier van training geven, met humor er tussendoor en praktische tips.”

Op maat gemaakt leren

Bij de training ‘Praktisch leidinggeven’ is er veel ruimte voor de leerbehoeftes van de groep. Hiermee vertaald de trainer de cursusonderwerpen naar de werkpraktijk van de cursist. Aan de cursisten werd gevraagd in hoeverre er aandacht werd besteed aan de persoonlijke leerbehoeftes. 97% van de cursisten geeft hierbij aan dat er gemiddeld tot zeer veel aandacht wordt besteed aan de persoonlijke behoeftes.

“De behandelde onderwerpen zijn zeer goed toe te passen in mijn dagelijkse werk.”

“Het beste van de training vond ik de toepasbaarheid in de praktijk.”

Een geslaagde training

Aan het eind van de evaluatie wordt aan de cursisten de vraag voorgelegd hoe waarschijnlijk het is dat ze training ‘Praktisch leidinggeven’ zouden aanbevelen aan een vriend of collega (op een schaal van 1 tot 10). Het gemiddeld cijfer wat hieruit voortkomt is een mooie 8,0!

“De trainer geeft zijn training met veel enthousiasme en humor, dat maakt de stof erg toegankelijk en maakt dat het goed blijft hangen. De rollenspellen met hem waren heel leerzaam en ja, confronterend. Confronterend in de goede zin van het woord want ik heb veel over mezelf geleerd en over praktisch leidinggeven.”

“Erg enthousiaste trainer en op een leuke manier uitgelegd. Prettige sfeer en leuke opdrachten. Verder ook erg informatief en praktisch dat past bij mijn bedrijfscultuur.”

Uit de ingevulde evaluatieformulieren kunnen wij concluderen dat de training een groot succes was. Wij zijn blij dat we de enthousiaste deelnemers verder hebben kunnen helpen in hun ontwikkeling. Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en inzet tijdens de trainingsdagen.

Ook dit jaar mogen wij de training Praktisch leidinggeven weer gratis aanbieden voor zowel particulieren als bedrijfsgroepen. Bekijk de pagina voor meer informatie over deze training.

Misschien vind je dit ook interessant