Dé trends op het gebied van leren

De trends op het gebied van leren GBT Opleidingen

Gepubliceerd door GBT Opleidingen

“Bij GBT Opleidingen zijn we gek op leren! Lees hier meer over actuele trends op het gebied van leren.”

24 maart 2022

Dé trends op het gebied van leren

Bij GBT Opleidingen zijn we gek op leren! Wij zijn dan ook van mening dat leren en ontwikkelen cruciaal zijn voor een succesvolle organisatie. Toch weet slechts een derde van de werknemers hoeveel leerbudget hij of zij ter beschikking heeft. En dat terwijl 68% van de Nederlandse HR-professionals vreest dat talent de organisatie zal verlaten als er niet wordt geïnvesteerd in leren en ontwikkelen. In onderstaand artikel nemen we je mee in dé trends op het gebied van leren, om goed beslagen ten ijs te komen wanneer jij opzoek gaat naar een training voor jezelf of je werknemers.

Intern opleiden wordt de basis

Schaarste op de arbeidsmarkt. Bijna elk bedrijf en branche heeft er op het moment mee te maken.

Door deze ontwikkeling blijkt dat het nog belangrijker wordt om ook te investeren in behoud van medewerkers. En de kans op leren en ontwikkelen blijkt daarvoor steeds belangrijker.

Uit onderzoek blijkt dat, tot op heden, bedrijven hier kansen laten liggen. Er zijn verschillende subsidies, het STAP-budget en NL Leert Door trainingen. Echter merken wij dat bedrijven vaker komen met een groter opleidingsvraagstuk. Steeds vaker komt een organisatie bij ons met een uitdaging en de vraag hoe ze daarbij een bijpassend trainingsprogramma kunnen ontwikkelen. Het opzetten van een interne bedrijfsschool kan verschillende voordelen bieden voor een organisatie, bijvoorbeeld:

  • Het verminderen van (onnodige) faalkosten.
  • Kennis binnen de organisatie waarborgen (i.p.v. dat de kennis in de hoofden zit van ervaren personeel).
  • Bedrijfsgericht bijscholen en opleiden.
  • Degelijke onboarding voor nieuw personeel.

Leren en ontwikkelen is altijd al een beslissende factor geweest om voor een bedrijf te gaan werken of te blijven werken. Nieuwsgierig naar hoe wij dit vormgeven? Neem dan een kijkje op onze Werkplekleren-pagina.

Blended learning

Tijdens corona is het ontzettend snel gegroeid: Blended Learning, oftewel een combinatie van online leren en contactonderwijs. Wij maken bij verschillende trainingen en opleidingen ook gebruik van deze vorm van onderwijs. Onze opleidingskundigen bekijken kritisch welke leervormen passen bij de leerbehoeftes, waardoor de trainingen zo efficiënt mogelijk worden ingericht.

Feedback helpt je een stap verder

De nieuwe generatie die nu het werkveld betreedt, lijkt meer gewend te zijn reflectief te kijken naar het eigen handelen. De ‘millennials’ zullen zelf eerder om feedback vragen binnen het team, waardoor er gericht plus- en kluspunten ontstaan. Deze kluspunten kunnen dan gericht worden aangepakt met een (korte) specifieke training.

En als wij je dan nog één tip mogen geven; zoek een onderwerp dat jou écht interesseert en probeer eens een (gratis) training. Het zal je verbazen hoe leuk leren kan zijn!

Misschien vind je dit ook interessant